آشنایی با الگوریتم‌های گوگل

الگوریتم‌های گوگل

الگوریتم‌های گوگل را اگر بخواهیم تعریف کنیم به مجموعه‌ای از قوانین، فرمول‌ها و دستورالعمل‌هایی گفته می‌شود که گوگل برای سایت‌ها مشخص کرده و هدف نهایی آن سئو و بهینه‌سازی سایت است. در اصل می‌توان اینگونه گفت که قوانین و فرآیندهایی که طبق آن موتور جستجوی گوگل یک سایت را تجزیه و تحلیل می‌کنند، الگوریتم گفته می‌شود.

شاید یک مقدار درک کردن الگوریتم‌‎های گوگل و نحوه کارکرد آن برای مدیران سایت‌ها سخت و دشوار باشد اما همین را بگوییم که این الگوریتم‌ها طبق یک سری معادلات گوناگون و متفاوت و بر اساس یک سری تابع‌های ریاضی طراحی می‌شوند و خزنده‌های گوگل هم بر اساس همین الگوریتم‌های گوگل است که سایت را مورد خزش قرار می‌دهند و اطلاعات را از ریز تا درشت گردآوری و در دیتابیس خود ذخیره و نگهداری می‌کنند.

الگوریتم‌های گوگل چند نوع است؟

در اصل اگر بخواهیم این الگوریتم‌های را دسته بندی کنیم می‌توان آن را به دو دسته تقسیم بندی کرد. دسته اول الگوریتم‌هایی هستند که در واقع جزئی از هسته اصلی گوگل را تشکیل می‌دهند و بر اساس یک سری قوانین و پارامترهای مختلف و متفاوت، کل وب سایت‌های دنیا را رتبه بندی و در نتایج جستجو نشان می‌دهند.

اما دسته دوم همان الگوریتم‌های جانبی و فرعی هستند که دست کمی از نوع اول ندارند و بیشتر برای شناسایی سایت‌های اسپم شده، بهینه‌سازی پرس و جوهای کاربرها، بهبود نتایج جستجوی گوگل و خیلی از موارد دیگر به کار می‌رود که در زیر به چند نمونه از این الگوریتم‌ها اشاره می‌کنیم:

الگوریتم‌های گوگل:

1 – الگوریتم پاندا

2 – الگوریتم پنگوئن

3 – الگوریتم مرغ مگس خوار

4 – الگوریتم کبوتر

5 – الگوریتم پیج لایوت (Page Layout)

6 – الگوریتم گورخر

7 – الگوریتم کافئین

8 – الگوریتم پی دی لون (PayDay Loan)

9 – الگوریتم رنک برین

10 – الگوریتم موبایل گدون (mobilegeddon)

11 – الگوریتم پیج اتوریتی (Page Authority)

هر کدام از این الگوریتم‌ها به مرور زمان تغییر می‌کنند و قوانین جدیدی را به اجرا در می‌آورند و در اکثر مواقع مشاهده می‌کنید که برخی از سایت دستخوش تغییراتی در نتایج جستجوی گوگل می‌شوند که این به معنی جریمه شدن از طرف گوگل نیست بلکه بیشتر به معنی تغییر قوانین در الگوریتم‌های گوگل است.

اما اجازه دهید در این بخش به چند مورد از مهمترین الگوریتم‌های گوگل اشاره‌ای جزئی داشته باشیم:

الگوریتم پاندا :

الگوریتم پاندا مطالب وب سایت شما را روز به روز مطالعه و رصد می‌کند و به گوگل مخابره می‌کند. کیفیت مطالبی به شدت برای الگوریتم پاندا اهمیت دارد و دیگر به مانند گذشته نیست که با قرار دادن محتواهای تکراری قصد فریب دادن گوگل را داشته باشید و یا اگر هم این قصد را نداشته باشید توقع این را داشته باشید که در بهترین جایگاه‌ها قرار بگیرید.

پس اولین قدم برای اینکه الگوریتمی به مانند پاندا با آن حس مهربانی و عطوفتی که در چهره دارد با شما دوست و صمیمی شود این است که محتواهایی کاربر پسند و با کیفیت تولید کنید و به خوبی از کلمات کلیدی در متن استفاده کنید. چرا که پاندا به راحتی می‌تواند کیفیت یک مطلب با ارزش را از یک مطلب فیک و بی‌ارزش تشخیص دهد و اگر ذره‌ای به شما شک کند هرگز نمی‌توانید بازدید کننده‌های زیادی را به دست بیاورید و سایتتان بیشتر به یک گورستان تبدیل خواهد شد و در اصل کار اصلی پاندا حذف سایت‌ها از نتایج جستجوی گوگل آن هم به خاطر مطالب کپی شده است.

الگوریتم پنگوئن :

یکی از مواردی که به شدت از نظر گوگل جرم محسوب می‌شود و ممکن است سایت را جریمه کند این است که یک سایت برای اینکه در بهترین رده‌ها و رتبه‌های گوگل قرار بگیرد، بک لینک خریداری کند و این وظیفه یکی از وظایف سنگین الگوریتم پنگوئن است و این نشان می‌دهد که گوگل تمام هم و غمش فقط کاربر است.

تصور کنید کاربر کلمه خرید ساعت مچی را در گوگل سرچ می‌کند اما به یکباره وارد سایتی می‌شود که برای فروش لپ تاپ طراحی شده و در اصل هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند. الگوریتم پنگوئن یکی از آن الگوریتم‌های گوگل است که این لینک‌های اسپم را شناسایی می‌کند تا کاربران هرگز دچار سردرگمی نشوند. پس سعی نکنید با استفاده از دریافت بک لینک‌های رایگان اقدام به ارتقا وب‌سایتتان در نتایج جستجوی گوگل کنید.

الگوریتم مرغ مگس خوار :

الگوریتم مرغ مگس خوار بیشتر بر مفهوم عبارت‌هایی که کاربران جستجو می‌کنند، تمرکز دارد. این الگوریتم با هوش مصنوعی که از طرف گوگل به دست آورده به راحتی می‌تواند تمام کلمات مترادف و مرتبط با آن را در کمترین و سریع‌ترین زمان ممکن پیدا و با دقت بسیار بالایی کاربر را به تمامی اهداف و خواسته‌هایش برساند و با این کار گوگل می‌تواند بهترین نتایج را در جستجوها به کاربران نشان دهد.

الگوریتم پیج اتوریتی :

پیج اتوریتی که بیشتر برای اعتبار سنجی و همچنین قدرت سنجی وب سایت‌ها کاربرد دارد و این کار را با استفاده از فاکتورها و قوانین مختلفی از جمله کیفیت محتواهای تولید شده، تعداد بک لینک‌های دریافتی، تعداد بازدید کننده، میزان زمانی که بازدید کننده در سایت به گشت و گذار پرداخته و غیره، میزان قدرت صفحه سایت را مشخص می‌کند که به شدت در نتایج جستجوی گوگل تاثیرگذار خواهد بود.

الگوریتم موبایل گدون :

یکی از جدیدترین الگوریتم‌های گوگل، موبایل گدون است که بیشتر تمرکزش روی وب سایت‌هایی است که نسخه موبایل یا همان ریسپانسیو بودن صفحه وب‌سایت را برای کاربران نمایش می‌دهند چرا که استفاده از تلفن همراه این روزها توسط خیلی از کاربران اینترنتی رواج پیدا کرده است و این الگوریتم از آن دسته از الگوریتم‌های گوگل به شمار می‌رود که با سایت‌هایی که به این شکل عمل نکنند مقابله می‌کند و ممکن است آنها را از نتایج جستجو حذف کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا