سیستم مدیریت محتوای جوملا

مدیریت محتوای جوملا

جوملا هم به مانند وردپرس یکی دیگر از نرم افزارهای مدیریت محتوا به صورت متن باز یا همان open source و رایگان است که با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده که در سال 2005 توسط گروهی از توسعه دهندگان سیستم مدیریت محتوای متن باز ارائه شد که طراحی سایت با این نرم‌افزار به مانند وردپرس به راحتی انجام می‌گیرد.

در این سیستم متن باز تمام امکانات کافی برای طراحی و راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی وجود دارد و در حدود 7400 افزونه رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته که بیشتر این افزونه‌ها هم رایگان هستند و همین باعث شده تا خیلی از سایت‌های بزرگ دنیا و حتی در همین ایران خودمان از خدمات رایگان این سیستم مدیریت محتوای متن باز استفاده کنند.

اما سوالی که برخی‌ها می‌پرسند این است:

چه دلیلی وجود دارد که از جوملا استفاده کنیم؟

شاید دلیل‌های خیلی زیادی وجود داشته باشد که بخواهید این سیستم مدیریت open source استفاده کنید که در زیر به چند نمونه از این دلیل‌ها اشاره می‌کنیم:

1 – مدیریت کردن با جوملا به راحتی امکان‌پذیر است.

2 – استفاده کردن از این سیستم متن باز نیاز به دانش و اطلاعات برنامه نویسی ندارد.

3 – کاربری ساده و محیط کاربر پسند آن باعث شده تا حتی کاربرانی که مبتدی هم هستند از آن به راحتی استفاده کنند.

4 – امکاناتی که در جوملا وجود دارد بسیار گسترده است و همچنین دارای هزاران افزونه متفاوت است.

5 – قالب‌های زیاد، زیبا و همچنین پیشرفته‌ای که در این مدیریت محتوا وجود دارد باعث شده تا خیلی از افراد برای طراحی سایت از مدیریت متن باز استفاده کنند.

6 – جوملا به واسطه اینکه خیلی‌ها از آن استفاده می‌کنند به طبع از امنیت بالایی برخوردار است.

7 – برخی‌ها تصور می‌کنند به خاطر اینکه خیلی از افزونه‌ها و حتی خود جوملا رایگان است پس از کیفیت پایین برخوردار است که هرگز اینگونه نیست.

8 – کسب جوایز بین‌المللی توسط این سیستم مدیریت متن باز نیز دلیل محکمی است که خیلی از افراد تصمیم بگیرند از این سیستم برای طراحی سایت استفاده کنند.

9 – پشتیبانی از زبان فارسی هم دلیل دیگری است که خیلی از افراد ایرانی برای طراحی سایت از آن بهره ببرند و به علت محبوبیت زیادی که این سیستم در ایران دارد باعث شده تا نسخه جوملا فارسی هم در ایران منتشر شود و در حال حاضر کاربران خیلی زیادی هم دارد که برای طراحی سایت‌های خودشان از این سیستم استفاده می‌کنند.

*برای مشاهده و دریافت نسخه جوملا فارسی کلیک کنید*

جوملا در چه جاهایی کاربرد دارد؟

همانطوری که باید تا به حال متوجه شده باشید از جوملا برای طراحی، ساخت و راه‌اندازی سایت‌های کوچک و حتی پرتال‌های بزرگ استفاده می‌شود که می‌توان اینگونه گفت که طراحی سایت با این سیستم همه گیر شده است.

در زیر به چند نمونه از این کاربردها اشاره می‌کنیم:

1 – طراحی و ساخت وب سایت‌های شخصی

2 – طراحی سایت‌های خبری و اطلاع رسانی

3 – ایجاد مجله‌ها و نشریه‌های اینترنتی

4 – راه‌اندازی سایت‌های علمی و آموزشی

5 – ساخت سایت‌ها و پرتال‌هایی که زیر نظر دولت هستند

6 – راه‌اندازی فروشگاه‌‌های اینترنتی

7 – وب سایت‌های مذهبی و فرهنگی

8 – راه‌اندازی سایت‌های تجاری و همچنین تجارت الکترونیک

9 – امکاناتی که در جوملا برای کاربران فراهم شده است

خیلی از امکاناتی که در سیستم مدیریت محتوای متن باز ارائه می‌شود در هنگام نصب با آن نصب می‌شود که خیلی از آنها به صورت پیش فرض فعالند و برخی دیگر را هم بایستی از بخش مدیریت فعال کنید. اما برخی از امکاناتی که به صورت پیش فرض فعال هستند به شرح زیر است:

1 – مدیریت مطالب

2 – دسته بندی کردن مطالب

3 – نمایش دادن مطالب به طریق‌های مختلف

4 – جستجو در محتوای وب سایت

5 – مدیریت کردن منوهای سایت

6 – مدیریت کردن کاربران

7 – بخش تماس با کاربران

8 – مدیریت کردن رسانه‌ها

9 – بخش نظرسنجی و امتیازدهی

10 – خبرخوان و خروجی RSS

11 – سئو و بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو

12 – گروه بندی کاربران و همچنین تعیین سطح دسترسی آنها

13 – پشتیبانی کردن از زبان‌های مختلف

مزایای استفاده از سیستم جوملا

به طور حتم در این سیستم مزیت‌های زیادی وجود دارد که به چند نمونه مهم آن اشاره می‌کنیم:

1 – راه‌اندازی انواع و اقسام وب سایت‌ها از شرکتی گرفته تا فروشگاهی، آموزشی، مذهبی، شخصی و غیره

2 – تمامی منوها و امکاناتی که در بخش مدیریت جوملا وجود دارد همه در دسترس است و به راحتی می‌توانید آنها را پیدا کنید.

3 – یک قسمت در بخش مدیریت جوملا وجود دارد که می‌توان علاوه بر ماژول‌ها از قسمت‌های دیگری مانند پلاگین‌ها و کامپوننت‌ها هم استفاده کرد و این می‌تواند به شما کمک کند تا دسترسی بیشتری برای طراحی و همچنین گسترش ماژول‌ها داشته باشید.

4 – یکی از معروف‌ترین سایت سازها به مانند وردپرس همین جوملا است که محبوبیت زیادی در ایران دارد و وب سایت‌های خیلی زیادی هم به همین واسطه طراحی و اجرا شده‌اند.

5 – یکی از مزیت‌های مهم و با ارزش جوملا این است که از سیستم متن باز استفاده می‌کند و هر کسی که به زبان برنامه نویسی آن آشنایی دارد می‌تواند در بسط و گسترش آن کمک کند.

معایب استفاده از این سیستم مدیریت محتوا

به طور حتم هر سیستمی دارای معایبی هست و این سیستم هم از این مورد مستثنی نیست که برای آشنایی بیشتر به چند مورد آن اشاره می‌کنیم:

1 – یکی از بزرگترین عیب‌هایی که در این سیستم به نسبت رقیب سنتی خود یعنی وردپرس وجود دارد این است که خیلی از ماژول‌ها و کامپوننت‌های موجود در آن در دسترس نیست به خصوص به صورت رایگان و این باعث شده تا یک مقدار از وردپرس عقب بیفتد.

2 – به همان اندازه که سیستم متن باز بودن آن می‌تواند یک مزیت باشد به همان اندازه هم می‌تواند یک عیب بزرگ باشد چرا که هر چه کدهای این سیستم در دسترس بیشتری از افراد قرار بگیرد ممکن است درصد نفوذ هکرها به آن بیشتر شود و این یعنی کاهش امنیت و این مورد برای این سیستم بیشتر به یک نقص شباهت دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا