الگوریتم پاندا گوگل

الگوریتم پاندا گوگل

یکی از عوامل تاثیر گذار بر دقت نتایج جستجو، الگوریتم پاندا گوگل (Google Panda Algorithm) است، که مطالب وب‌سایت‌ها را از نظر کیفیت محتوا بررسی می‌کند و سایت‌هایی که محتوای کپی شده و کم‌ارزش دارند را از نتایج حذف یا شانس نمایش آنها را کم می‌کند. مهمترین دلیل فراگیر شدن استفاده از گوگل در میان مردم هم همین کیفیت نتایجی است که برای جستجوها نشان می‌دهد.

آشنایی با الگوریتم پاندا

این الگوریتم در فوریه 2011 میلادی (بهمن 1389 خورشیدی) آغاز به کار کرد که تاثیر آن نخست بر سایت‌های انگلیسی زبان بود. البته از فروردین 1391 (آپریل 2012) الگوریتم پاندا سایت‌های پارسی زبان را هم تحت تاثیر قرار داد.

الگوریتم پاندا زمانی آغاز به کار کرد که محتواهای تکراری و بی‌ارزش کاربران گوگل را کلافه کرده بود و بنابراین میزان رضایت آنها از نتایجی جستجو روز به روز کم و کم‌تر می‌شد.

یکی از تاثیرات مثبت این الگوریتم از میان بردن مزارع محتوا (Content farms) است. به طور خلاصه مزارع محتوا سایت‌هایی هستند که در آنها به تعداد فراوان محتوای کم‌ارزش و بی‌ارزش وجود دارد. هدف این سایت‌ها جذب بازدید از موتور‌های جستجوگر با هر کلمه کلیدی قابل تصوری است.

به گفته سایت Moz : پاداش دادن به وب‌سایت‌های با کیفیت بالا و کاهش حضور وب‌سایت‌های با کیفیت پایین هدف الگریتم پاندا گوگل است.

پاندا دقیقا با چه چیزی مبارزه می‌کند:

محتواهای کوتاه (Thin Content) که مخاطب پاسخ سوالاتش را در آنها پیدا نمی‌کند و درنتیجه وادار می‌شود برای رسیدن به هدف خود از جستجو، مطالب دیگر وب‌سایت‌ها را بررسی کند.

محتوای تکراری (Duplicate Content) که دارای مطالب یکسان یا کمابیش یکسان ولی با کلمات کلیدی متفاوتی هستند. اگر مطالب سایتتان را با اندکی تغییر در صفحات مختلف منتشر کنید احتمال اینکه بدست پاندا جریمه شوید بالا می‌رود.

محتواهای کپی شده از سایت‌های دیگر که بدون توجه به حق ناشر و قرار ندادن پیوند منبع استفاده شده‌اند.

محتوای کم کیفیت که بیشتر بدست نویسنده‌های بی‌تجربه یا با نرم افزارهای مترجم آماده می‌شوند و از نظر محتوا کم ارزش و حتی دارای غلط املایی و گرامری هستند. هم اکنون برخی از سایت‌ها به وسیله پست مهمان، اقدام به انتشار محتواهایی می‌کنند که ارزش چندانی ندارند.

استفاده بیش از اندازه آگهی می‌تواند آزار دهنده باشد، از این رو باعث کاهش رتبه توسط الگوریتم پاندا می‌شود.

پنالتی الگوریتم گوگل پاندا چیست و چه کاری برای خروج از آن باید انجام داد؟

اگر نکته‌هایی که در بالا اشاره کردم را در مطالب سایت خود رعایت نکنید باید منتظر کاهش بازدید ارگانیک یا ورودی از گوگل باشید که به علت افت رتبه در کلمات کلیدی است. گوگل توسط الگوریتم پاندا سایت‌هایی که از نظر محتوا ضعیف هستند را جریمه می‌کند و آنها را از نتایج خود حذف یا به رتبه‌های پایین‌تری منتقل می‌کند.

چنانچه در سرچ کنسول خود با موردی مانند تصویر زیر روبرو شدید احتمالا و نه حتما توسط این الگوریتم پنالتی شده‌اید.

پنالتی توسط الگوریتم پاندا گوگل
پنالتی توسط الگوریتم پاندا

برای خروج از این وضعیت به طور کلی از کپی کردن محتوا دست بردارید و حتی ترجمه متن‌های خارجی هم کمکی به شما نمی‌کند. پس به جای استفاده از این راه‌های میانبر زمان خود را صرف تولید محتوای ارزشمند و گیرا کنید. اگر در سایت خود متن‌های کپی دارید آنها را حذف کنید و مابقی محتوای سایت را بروزرسانی کنید.

تبلیغات آزاردهنده و بیش از اندازه سایت را حذف کنید و طراحی سایت خود را به گونه‌ای انجام دهید که کاربران هنگام خواندن مطالب احساس راحتی بیشتری کنند. غلط‌های املایی و گرامری را اصلاح کنید، تا کاربر احساس نکند که این مطالب بدست اشخاص غیرحرفه‌ای نوشته شده است.

مطالب را برای مخاطب بنویسید نه برای موتورهای جستجوگر و لطفا این باور را که تکرار بیش از اندازه یک کلمه کلیدی در متن (Keyword stuffing) می‌تواند به بالا آمدن آن در گوگل کمک کند را کنار بگذارید. این مورد توسط الگوریتم پنگوئن جریمه می‌شود.

چه در زمانی که سایت شما در مرحله رشد است و چه زمانی که قصد دارید از پنالتی گوگل نجاتش دهید، کیفیت محتوا را فدای کمیت نکنید. مطمئن باشید یک محتوای ویژه و ارزشمند بهتر از ده‌ها محتوای کم‌ارزش است.

همچنین به این نکته هم توجه کنید که مرز استانداردی برای تعداد کلمات یک مقاله وجود ندارد، ولی بهتر است کمتر از 300 کلمه نباشد و اگر این تعداد 1000 کلمه یا بیشتر باشد عالی است، پس مطالب را آنچنان حرفه‌ای آماده کنید که مخاطب تشویق شود آنها را در شبکه‌های اجتماعی برای دیگران به اشتراک بگذارد. (Social Signal)

در یک جمله باید سایت شما معتبر و قابل اعتماد باشد به گونه‌ای که اگر محصولی را به صورت آنلاین برای فروش در آن قرار دادید کاربر حاضر باشد اطلاعات کارت بانکی خود را وارد کند.

زمان خروج از پنالتی گوگل چنانچه قدم‌های مثبتی در این راه بردارید ممکن است یک یا دو ماه بسته به میزان تخلفاتی که مرتکب شده‌اید طول بکشد.

الگوریتم پاندا به خاطر کارمند گوگل، ناونیت پاندا (Navneet Panda) نامگذاری شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا