یکی از معیارهای رتبهبندی گوگل، کیفیت و کمیت لینکهای دریافتی هر وبسایتی است. الگوریتم پنگوئن گوگل (Google Penguin Algorithm) در واقع برای مقابله با وبسایتهایی طراحی شده است که به روشهای غیر طبیعی (سئو کلاه سیاه) لینک سازی میکنند. به طور خلاصه کار پنگوئن برخورد با سایتهای اسپم است.
آشنایی با الگوریتم پنگوئن
این الگوریتم در ۲۴ آوریل ۲۰۱۲ (5 اردیبهشت 1391)، تقریبا دو سال پس از الگوریتم پاندا آغاز به کار کرد.
قبل از الگوریتم پنگوئن سایتهایی که تعداد لینکهای بیشتری داشتند، در جایگاه بالاتری نسبت به رقبای خود قرار میگرفتند. این خود باعث کاهش کیفیت محتواها و افزایش رقابت در ساخت و خرید بکلینک شده بود.
وظیفه پنگوئن پیدا کردن لینکهای اسپم و جریمه کردن وبسایتهایی است که برای بهبود جایگاه خود در گوگل اقدام به خرید لینک میکنند.
در برخورد با متخلفین الگوریتم پنگوئن بسیار جدی است و چنانچه وبسایتی از روشهای کلاه سیاه برای لینکسازی استفاده کند، آن را جریمه میکند. همچنین سایتهایی که با تولید محتوای ارزشمند، نظر مخاطبین خود را جلب کرده و اقدام به دریافت لینک طبیعی و ارزشمند کردهاند را به رتبههای بالاتر ارتقا میدهد.
در حال حاضر این الگوریتم هم لینکهای ورودی و خروجی، هم لینک سازی داخلی وبسایتها را بررسی میکند. این در حالی است که در ابتدای فعالیت پنگوئن، فقط توجهش به لینکهای ورودی بود.
یکی دیگر از وظایف الگوریتم پنگوئن شناسایی سایتهایی است که با تکرار بیش از اندازه یک کلمه کلیدی در متن قصد دارند رتبه بالاتری در آن کلمه پیدا کنند (keyword stuffing).
هم اکنون پنگوئن بخشی از هسته اصلی گوگل است و سرعت عمل آن بسیار زیاد شده است، به گونهای که گویی در لحظه عمل میکند. یعنی متخلفین را بسیار سریعتر از گذشته شناسایی و جریمه میکند و در صورت تلاش برای جلب رضایتش زمان کمتری برای بخشودگی نیاز است.
با آخرین بروزرسانی که در پنگوئن انجام شد، در بیشتر مواقع، گوگل به بیتاثیر کردن لینکهای کمکیفیت و بیکیفیت بسنده میکند و جریمه در این زمینه به حداقل رسیده است. این به دلیل ساخت و خرید لینکهای اسپم برای رقبا بدست وبمسترها است.
برای خوشحال کردن پنگوئن چه کارهایی را انجام دهیم؟
اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که به رقابت سالم اعتقاد دارید و اهل تقلب نیستید دلیلی برای نگرانی نیست، حتی باید خوشحال باشید که به لطف الگریتمهایی مانند پنگوئن فضایی به وجود آمده که در آن میتوانید برای آینده سایت خود برنامهریزی کنید و نگران افراد متقلب نباشید.
بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که شگفتانگیز باشید و محتوایی تولید کنید که مخاطبان شما را به وجد بیاورد، تا آنها را وادار به صحبت کردن در مورد برند خود کنید. تنها در این صورت است که موفق میشوید.
از خرید بکلینک و تبادل لینک خودداری کنید و ایمان داشته باشید که هیچ راه میانبری برای رسیدن به رتبه یک گوگل وجود ندارد.
سعی نکنید با تکرار کلمات کلیدی در متن، گوگل و مخاطب خود را گول بزنید. به جای تمرکز بر روی این راههای قدیمی و خطرناک، وقت خود را صرف تولید مطالب ناب و کاربر پسند بکنید.
آیا توسط الگوریتم پنگوئن جریمه شدهام؟ در مقابل چه کاری باید انجام دهم؟
اگر سایت شما توسط گوگل پنگوئن جریمه شود، هیچ پیامی از طریق سرچ کنسول دریافت نمیکنید.
نحوه کار الگوریتم پنگوئن به این شکل است که کل وبسایت را جریمه نمیکند و فقط صفحات و کلمات کلیدی که با محتوا و لینک اسپم هدف قرار دادهاید را جریمه میکند.
بسته به میزان عبور از خط قرمز پنگوئن، بین چند پله افت صفحه در نتایج تا حذف از نتایج جریمه میشوید. برای مثال ممکن است در یک کلمه از رتبه 3 به رتبه 342 سقوط کنید. یا صفحهای خاص که بازدید زیادی داشته از ایندکس گوگل خارج شود.
اگر جریمه شدید سه کار زیر را انجام دهید:
1 – ویرایش و بروزرسانی مطالب سایت
2 – بدست آوردن لینکهای طبیعی و با ارزش
3 – پیدا کردن و حذف لینکهای اسپم از طریق سرچ کنسول (Disavow Tool)
پیشنهاد من این است که بر روی گزینه یک و دو تمرکز کنید و تا جایی که ممکن است از روش سوم استفاده نکنید. ابزار دیس اوو تولز در سرچ کنسول قابل دسترسی مستقیم نیست و باید از طریق لینک یا سرچ در گوگل آن را مشاهده کنید. علتش هم این است که این ابزار بسیار پیشرفته بوده و امکان اینکه با استفاده از آن به رتبه خود آسیب بزنید بسیار زیاد است.
الگوریتم پنگوئن، نسبت لینکهای باکیفیت به لینکهای اسپم را در نظر میگیرد. پس نیاز نیست همه لینکهای اسپم را شناسایی و حذف کنید.