اگر با مباحث سئو سایت آشنا باشد حتما میدانید که تولید محتوای منحصر به فرد و کاربر پسند یکی از مهمترین کارهایی است که برای بهبود رتبه سایت در گوگل بایستی انجام شود. سایتهایی که در زمینه تولید محتوا ارزشمند موفق بودهاند مطمئنا جایگاه قابل قبولی در موتورهای جستجو دارند، اما مدیر سایت باید تلاش کند تا بروزرسانی محتوا سایت خود را هر از گاهی انجام دهد تا این مطالب همیشه از نظر محتوا کاملتر و جامعتر شوند.
چرا بروزرسانی محتوا مهم است؟
با افزایش رقابت و بوجود آمدن سایتهایی که توانستهاند بخش زیادی از مخاطبین و مشتریان را جذب خود کنند، لزوم بهتر شدن در حیطه فعالیت کاری خود و همچنین توجه بیشتر به مخاطبین به عنوان کسانی که آینده کسب و کار شما به آنها وابسته است کاملا روشن است. از آنجایی که مخاطبین هر وبسایت در وهله اول جذب مطالب و محتوای آن میشوند، بروز شدن این مطالب دارای اهمیت زیادی است که در زیر به این سوال که چرا مطالب سایت باید آپدیت شوند پاسخ میدهم:
افزایش رتبه و در نتیجه افزایش جستجوی ارگانیک
قرار گرفتن در لینک اول یا صفحه اول گوگل تاثیر بسیار زیادی در رسیدن شما به اهدافتان دارد، که جز با به دست آوردن اعتماد مخاطبین سایت مقدور نیست. اگر میخواهید رتبه خوبی در موتورهای جستجو پیدا کنید باید بازدیدکنندگان از شما راضی باشند.
تصور کنید که وارد سایتی میشوید که موضوع آن مقایسه گوشیهای سامسونگ با اپل است، حال آنکه در یک سال گذشته نه مقاله ای منتشر کرده و نه مطالب آن بروزرسانی شده، چه حسی به شما دست میدهد؟ درست است بلافاصله آن سایت را ترک و به جستجوی خود برای پیدا کردن مطلبی مفید ادامه میدهید. همین اتفاق کافی است که آن سایت رتبهاش کاهش یابد و جای خود را به سایتهایی که بروز هستند و برای مخاطبین خود ارزش قائلند بدهد.
جامع و کاملتر شدن مطالب
هر بار که مطلبی را بروزرسانی میکنید مانند کتابی است که به چاپ مجدد میرسد. از نظر محتوا کاملتر و جامعتر میشود و در نتیجه احتمال اینکه کاربران جواب سوالاتشان را در همان متن پیدا کنند افزایش مییاب. مطمئن هستم اگر این روند بروزرسانی محتوا ادامهدار باشد و دائما در مسیر کاملتر و جذابتر کردن مطالب سایتتان باشید نیازی به نگران برای از دست دادن بازدیدکنندگان نخواهید داشت.
همگام با تغییرات بروزرسانی محتوا باید انجام شود
با افزایش سرعت تغییرات علم و فناوری احتمالا شما هم شاهد این تغییرات در زمینه کاری خود هستید. البته این موضوع در کسب و کارهایی که با تکنولوژی ارتباط بیشتری دارند مشهودتر است. مانند موبایل فروشیها، لوازم خانگی و آن دسته از شغلهایی که به تبلیغ در شبکههای اجتماعی و وبسایتها مرتبط هستند. با این تفاسیر اگر به بروزرسانی محتوا وبسایت خود اهمیت ندهید به زودی مطالب و مقالات سایتتان قدیمی شده و نظر هیچ کس را جلب نمیکنند، که همین امر باعث بی اعتمادی مخاطبین به سایت و کاهش رتبه آن میشود.
چگونه بروزرسانی محتوا را انجام دهیم؟
اگر مطلبی دارید که برای آن چند عکس جدید یا ویدیو تهیه کردهاید یک گالری برای آن بسازید و بخشی را برای نمایش فیلم در نظر بگیرید، در مورد این گالری و یا ویدئو توضیحاتی بنویسید که مرتبط با موضوع آن باشد. البته همیشه سعی کنید متنهای خود را ویرایش و از نظر غلطهای املایی آنها را اصلاح کنید، این کار به خوانایی متن شما کمک خواهد کرد. اگر متن شما دارای غلطهای املایی باشد معمولا کاربران آن را به اشتراک نخواهند گذاشت و بنابراین لینک کمتری به دست خواهید آورد.
بروزرسانی محتوا را به سه شکل زیر میتوانید انجام دهید:
1 – مقالات ارزشمند و پر بازدید خود را مشخص و دائما ویرایش کنید، به غنای آنها بیفزایید، نگارش و ظاهرشان را جذابتر کنید و همچنین نظر کاربران را در مورد این مطالب خواسته و اعمال کنید.
2 – اگر در سایتتان مطالبی با موضوع یکسان دارید که محتوایی مشابه دارند، پیشنهاد میکنم آنها را ادغام کرده تا به جای دو یا چند مقاله یکسان، یک مقاله کاملتر و مفیدتر داشته باشید.
3 – در مورد مقالات قدیمیتر که محتوای آنها به دلیل اینکه مثلا تاریخ انقضای آنها تمام شده و دیگر ارزشی ندارند یا حاوی اطلاعات اشتباهی هستند، بهترین کار حذف کردن و ریدایرکت آنها به مطالب جدید و مرتبط است.
چه زمانی بروزرسانی مطالب را انجام دهیم؟
قانونی که طبق آن بخواهیم زمانی را برای بروز کردن مطالب انتخاب کنیم وجود ندارد اما با توجه به پارامترهایی که در زیر به آنها اشاره میکنم، بروزرسانی محتوا تولید شده ضرورت پیدا میکند:
1 – ممکن است در زمان نگارش مقالهای نکاتی از نظر دور بماند، یا با گذشت زمان تغییر کند و یا بخشهایی به آن مبحث اضافه شود.
2 – اگر در مطلبی لینکهای شکسته پیدا شد یا صلاح دیدید که لینکهای (داخلی یا خارجی) مقاله را تعویض کنید. مطمئن شوید که در زمان تعویض یا اصلاح لینکها، متن مرتبط با آن لینک هم اصلاح شود.
3 – همانطور که میدانید عنوان یکی از مهمترین بخشهای هر مقاله است که مخاطب را در اولین نگاه جذب میکند. پیشنهاد میکنم در بروزرسانی عناوین بیشترین دقت را به خرج دهید و از عناوین طلایی مرتبط با مطلب آپدیت شده استفاده کنید.
در آخر به شما عزیزان پیشنهاد میکنم تاریخ نگارش مقالات و همچنین تاریخ آخرین بروزرسانی آنها را با کدهای اسکیما برای گوگل مشخص کنید تا کاربران از این موضوع مطلع شوند. البته این اطلاعات در رتبه بندی سایتها نقشی ندارد و فقط میتواند باعث افزایش نرخ کلیک (CTR) شود.